Aankoop

Aankoopbegeleiding van A tot Z

Een nieuw huis kopen is spannend. Nu helemaal in deze hectische woningmarkt. Veel mensen vissen achter het net óf bieden juist te veel. Een huis kopen doe je samen met een deskundige aankoopmakelaar, zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Stap 1: Geschikte woning zoeken

Samen nemen wij eerst de wensen door waar de woning aan moet voldoen, heb je 3 slaapkamers nodig of meer? Een woning of toch liever een appartement? Samen zoeken wij naar de geschikte woning voor jou.

Stap 2: Bezichtigen

Geschikte woningen gevonden en afspraken zijn gemaakt, ik ga met jou mee naar de bezichtigingen en begeleid jou hierbij. Ik kijk naar het onderhoud, de eventuele gebreken of reparaties en de globale kosten die je kunt verwachten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ga je goed voorbereid op pad.

Stap 3: Onderzoek

De aankoopmakelaar kan goed inschatten of een bouwkundig onderzoek nodig is. Ook doe ik onderzoek naar het bestemmingsplan, naar milieuzaken, gegevens in het kadaster, gemeente- en provinciebepalingen, gegevens van de vereniging van eigenaars en de aanwezigheid van een energielabel.

Stap 4: Onderhandelen

Op basis van de marktwaarde en vergelijkbare woningen adviseer ik in het uitbrengen van een bod. Hierin neem ik ook de belangrijke ontbindende voorwaarden mee zoals voorbehoud van financiering en/of een bouwkundige keuring.

Stap 5: Ondertekening koopovereenkomst

Voor dat de koopovereenkomst getekend wordt controleer ik deze voor u, ik let hierbij op alle belangrijke zaken in het contract zoals de koopsom, opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken over de roerende zaken die verkoper in de woning achter laat. Ik licht deze koopovereenkomst stap voor stap aan u toe tijdens het ondertekenen van de koopakte, wij tekenen pas als alles duidelijk is voor u. Na het tekenen van de koopovereenkomst ontvangen kopers en verkopers een getekende versie van de koopakte, deze hebben wij nodig voor het regelen van de financiering.

Stap 6: Uw woning financieren

Als de koopovereenkomst getekend is, gaan wij de financiering regelen. Meestal is dat in de vorm van een hypotheek. Het bedrag is afhankelijk van de koopsom, eventuele verbouwingsplannen, de aanwezigheid van eigen geld en de kosten koper (zoals overdrachtsbelasting en notariskosten). Daarnaast is ook een officiële taxatie nodig. Hier kan ik een aantal taxateurs aanbevelen.

Stap 7: Naar de notaris

Is de financiering rond? Gefeliciteerd! Vanaf nu is het wachten op de notaris. Hij moet de eigendomsoverdracht en hypotheekakte voorbereiden. Op de dag van de overdracht helpt de aankoopmakelaar met het inspecteren van de woning. Is alles zoals afgesproken? Dan gaan wij door naar de notaris voor het ondertekenen van de akte waarna u de sleutel ontvangt van de woning! Gefeliciteerd, de woning is van jou en de champagne kan geopend worden.

Heeft u een vraag?

Ik sta klaar om uw vragen te beantwoorden.